18 duurzame appartementen voorzien
van een fraaie gemeenschappelijke tuin en een ondergrondse parkeergarage.


 DCA
 Buro 2018 Architecten
 Stationstraat, Wolvertem
 18 Appartementen

Wij heten u graag welkom in Residentie Het Kasteel!

Wolvertem kende de afgelopen jaren een flinke groei en dat zorgt voor een levendige dynamiek. Deze landelijke gemeente met dorps karakter is één van de mooie deelgemeenten van Meise. Jo Vally schreef er zelfs een lied over, Wolvertem City.

Wolvertem is zeer aantrekkelijk geworden met een groene omgeving en prima ontsluiting langs de A12. In de groene gebieden is het heerlijk om te wandelen, schitterend om weer op adem te komen.

De gemeente trekt zowel jonge alleenstaanden en jonge gezinnen aan, als oudere bewoners die hun te groot geworden woning ruilen voor een appartement. Het woonproject van COGIVA – Residentie Het Kasteel, op een boogscheut van het dorpsplein, past mooi in dit kader. Wij staan voor kwalitatieve nieuwbouw en zetten duurzaamheid voorop.

Wij heten u graag welkom in Residentie Het Kasteel!
Het COGIVA-team: Paul, Dieter en Peter.

In residentie Het Kasteel komen er 18 appartementen. COGIVA zorgt als BEN-voorloper ook hier dat de appartementen in lijn zijn met de BEN-30 voorschriften. De architectuur is hedendaags en duurzaam. Er is ook ruimte voorzien voor een fraaie tuin en een ondergrondse parkeergarage met 28 plaatsen, 18 privébergingen en een fietsenstalling. Residentie Het Kasteel is ideaal voor jong en oud.

Ook voor investeerders is deze nieuwe residentie aantrekkelijk naar rendement, mede door de energiezuinigheid met daaraan gekoppeld lagere energiefacturen. BEN (Bijna-Energie-Neutraal) gebouwen zijn aantrekkelijk op de verhuurmarkt en bieden ook naar de herverkoop een betere meerwaarde.

Het project bestaat uit één bouwvolume, hedendaags en tijdloos qua architectuur. Alle appartementen hebben tuin of terras, volledig op het zuiden gericht. Er is een mooie mix van kleinere en grotere appartementen, elk met een eigen karakter, veel lichtinval en een privatieve buitenruimte. De gevels hebben een tijdloze, sobere en minimalistische uitstraling met weloverwogen raamopeningen voor optimale licht- en ruimtebeleving. De gevels in gelijmde baksteen in combinatie met enkele houtaccenten geven het gebouw alvast een warme uitstraling.

De geschiedenis van residentie Het Kasteel in de Stationsstraat is indrukwekkend. Landmeter Motaert
kreeg in 1717 de opdracht een landboek over Wolvertem te maken, daaruit blijkt dat Petrus Verreycken de toenmalige bewoner was. In 1808 zorgde een erfenis ervoor dat Laurentius Verreycken de eigenaar werd van het goed waarop later Het Kasteel zou gebouwd worden. De burgemeestersfamilie Van Humbeeck-Callebaut woonde er in de periode 1872-1875, gevolgd door de familie De Keersmaecker die in 1885 eigenaar werd van de hof met een koetshuis. Het waren brouwers, hun bedrijf lag recht Brouwers, schoolkinderen en een notaris tegenover de woning. In 1950 verhuisde de familie. Dertien jonge leerlingen van het Instituut Sancta Maria namen er hun intrek, samen met drie leraressen. Maar het aantal leerlingen nam snel toe zodat ze op zoek gingen naar een groter pand. De echtgenote van brouwer De Keersmaecker bewoonde het kasteel nog tot in 1963. Daarna ging ze tot aan haar dood in 1971 in de brouwerij wonen. Het Kasteel werd verhuurd totdat notaris Van Dingenen het goed kocht.

De ligging is absoluut een meerwaarde: de Stationstraat is een verbindingsstraat in het centrum van Wolvertem, het gemeenteplein ligt op 300 meter. Brussel is vlakbij. U woont in een landelijke, groene omgeving maar kan volop genieten van het stadsleven. De luchthaven is vlot te bereiken, terwijl de A12 voor een ideale verbinding tussen Antwerpen en Brussel zorgt. Verdere ontsluitingsmogelijkheden zijn er ook via de N211 en de E40.

Wolvertem heeft heel wat te bieden. Zo is er het WoMa, dat staat voor Wolvertem Museum of Modern Art, met een knipoog naar MoMa in New York. U vindt in WoMa werk van gerenommeerde moderne kunstenaars en jong talent uit de regio. Het is een stek met een mooi verhaal. Het WoMa kreeg onderdak in het oude Tramhuis dat dateert uit 1896.

“Eerst was hier een paardentram, toen kwam de stoomtram en in 1926 was er een elektrische tram. Ik ben architect, esthetiek is belangrijk in ons vak. Ik heb ook een passie voor moderne kunst. Dit project was een enorme verrijking omdat ik contacten kon leggen met kunstenaars en verschillende ateliers kon bezoeken. WoMa biedt kwaliteitswerk”, vertelt bezieler Etienne Wijns (76). Hij maakte van het vervallen gebouw een parel.

Meise is een Straffe Streek Gemeente. Dat label betekent dat streekproducten uit Vlaams Brabant er aangeprezen worden. Er zijn in de regio heel wat kraakverse producten te vinden, zoals witloof, asperges en druiven. Maar er zijn ook veel lekkere bereidingen die met lokale ingrediënten op een ambachtelijke manier werden gemaakt. Krijg je al zin in aalbessencider, chocoladetruffels of heerlijke paté? In verschillende regionale horecazaken kan je proeven van ‘le terroir’ zoals Fransen hun producten van eigen bodem zo smakelijk noemen.

Televisiekok Jeroen De Pauw ging op ontdekkingstocht en realiseerde 45 fijne recepten, allemaal met een Vlaams-Brabantse touch. Ook krijg je heel wat adresjes en ideeën voor leuke activiteiten.

Contacteer ons
Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van COGIVA