Investeren in vastgoed
Meer dan ooit de slimste keuze

COGIVA bewijst dat zorgeloos beleggen en een goed rendement hand in hand kunnen gaan en een grote zekerheid kunnen bieden. Bovendien zorgt u er samen met ons voor dat steeds meer mensen kunnen genieten van een mooie, kwalitatieve en betaalbare huurwoning. Op die manier draagt u ook uw steentje bij om op lange termijn de sociale integratie en welvaart van onze maatschappij te verbeteren.

Beleggen in vastgoed is kiezen voor zekerheid in onzekere tijden. Want terwijl de beurzen risicovoller worden, inflatie stijgt en spaarboekjes weinig
of niets meer opbrengen, blijft vastgoed een stabiele, inflatie bestendige investering met een verzekerd rendement en zorgeloze instap.
Vandaag de meest betrouwbare manier om je kapitaal veilig te stellen en te vergroten. 

Veilig beleggen

Wil u uw spaargeld op een veilige manier beleggen? Dan is investeren in vastgoed een aanrader. Vastgoed is een belangrijke pijler in vermogensspreiding. Vastgoedprijzen zijn stabiel en gaan zelfs nog in stijgende lijn. Zelf bouwen wordt steeds duurder, ook dat speelt een rol.

Vandaag zijn mooie bruto rendementen van 3 à 4% bij een marktconforme huurprijs realistisch.

Als erkend BEN-specialist realiseert COGIVA duurzame projecten die beantwoorden aan de BEN-normen (bijna-energieneutraal). Onze toekomstgerichte woonprojecten aan betaalbare aankoopprijzen, en volgens de hedendaagse bouwkwaliteitsnormen, zorgen voor een waardevaste investering. Dergelijke woningen kunnen rekenen op betrouwbare huurders, zeker omdat we rekening houden met hun verwachtingen.

U bent verzekerd van een maandelijks rendement. Het gaat bovendien over een veilige belegging. Omdat huurprijzen worden geïndexeerd, is uw rendement beschermd tegen inflatie. Tevens groeit de huurmarkt door de grote vraag van huurders ,door de verwachte demografische groei en de generatie 25- tot 35-jarigen, die minder gehecht is aan het bezit van een eigen woning.


Meerwaarde creëren

Het loont de moeite om, naast het activeren van uw spaargeld, na te gaan aan welke voorwaarden u een (bullet)lening kan afsluiten om uw investering te financieren, zeker met de huidige lage hypotheekrente. Met een deel van de huurinkomsten betaalt u de lening af, de rest is een extra inkomen voor u. Lenen kan voordeliger zijn dan uw eigen middelen aan te spreken. Zo behoudt u een financiële buffer en kan u een hefboom creëren op beschikbaar kapitaal. Een investering in vastgoed via een lening levert in veel gevallen ook fiscale voordelen op. ook mooi meegenomen: U kan bij verschillende banken een gunstig BEN-krediet aanvragen.

Als u op de juiste locatie in het juiste project investeert, kan u een meerwaarde creëren bij de herverkoop van uw pand. De vraag naar mooi afgewerkte, energiezuinige appartementen zal nog toenemen, waardoor ook de waarde ervan stijgt. Daardoor geniet u van een dubbel effect: door het aflossen van de lening daalt uw schuld, terwijl het vastgoed financieel aantrekkelijker wordt.

 

Ontdek hier enkele van onze interessante projecten om in te investeren!

Auweghem

Residentie Het Kasteel

Residentie Martinus


Zorgeloos verhuren

Onze makelaar kan voor u voor de eerste verhuur en administratie zorgen, of kies voor de formule van rentmeesterschap waarbij u de verhuur van een pand kan delegeren. Het volledig beheer van uw pand(en) kan voor u geregeld worden op basis van rentmeesterschap. U kan dus op uw beide oren slapen!

Uw rendement van uw vastgoed investering bestaat uit vier onderdelen:

 

1. Huuropbrengst

U heeft een maandelijkse, geindexeerde, huuropbrengst (eventueel gegarandeerd) die u kan gebruiken voor het aflossen van uw lening waarmee u een hefboom effect op kapitaal creert.​​​​​ Dankzij onze duurzame bouwnormen kan u tevens uw huurders lagere vaste kosten aanrekenen door de lagere energiefactuur.

 

2. Meerwaarde

Vastgoed is bij uitstek een langetermijninvestering. Gezien de steeds toenemende vraag naar vastgoed is een jaarlijkse meerwaarde van gemiddeld 2 à 3 % over de komende 15 à 20 jaar realitisch. De laatste 37 jaar steeg de prijs gemiddeld meer dan 5 % per jaar.

 

3. Fiscaal rendement

Een particuliere belegger kan via het aangaan van een hypothecair krediet in aanmerking komen voor een vermindering in de personenbelasting. Bij al onze projecten krijgt u bovendien een extra korting van 50 à 100 % op de onroerende voorheffing omdat wij steeds BEN 20 of BEN 30 bouwen. En door nu op plan te kopen, realiseert u meteen een belastingvoordeel, want op de bouwgrond betaalt u maar 10% registratierechten in plaats van 21% BTW. Een stevige besparing van maar liefst 11% op de aankoop van uw grondaandeel.

 

4. Hefboom van een krediet

Met de huidige lage rentetarieven is het interessant om een deel van de aankoopprijs te financieren met een krediet. De huuropbrengst ligt namelijk een stuk hoger dan de rente op een krediet waardoor het rendement op uw eigen inleg zal stijgen. Een eigen inbreng van ongeveer 20% is voor de meeste banken voldoende om u het resterende bedrag te lenen.

 

Contacteer ons
Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van COGIVA