Investeren in vastgoed, meer dan ooit de slimste keuze!

Investeren in vastgoed
Meer dan ooit de slimste keuze

Wil jij je spaargeld op een veilige manier beleggen? Dan is investeren in vastgoed een aanrader. Vastgoed is een belangrijke pijler in vermogensspreiding. Vastgoedprijzen zijn stabiel en gaan zelfs nog in stijgende lijn.

Vandaag zijn mooie bruto rendementen van + 3% bij een marktconforme huurprijs realistisch.

Als BEN-specialist realiseert COGIVA duurzame projecten die beantwoorden aan de BEN-normen (bijna-energieneutraal). Onze toekomstgerichte woonprojecten aan betaalbare aankoopprijzen, en volgens de hedendaagse woonkwaliteitsnormen, zorgen voor een waardevaste investering. Dergelijke woningen kunnen rekenen op betrouwbare huurders, zeker omdat we rekening houden met de verwachtingen.

"Beleggen in vastgoed is kiezen voor zekerheid in onzekere tijden. Terwijl de beurzen risicovol blijven, de inflatie hoog staat en de spaarboekjes nog steeds weinig of niets opbrengen, blijft vastgoed een stabiele, inflatiebestendige investering met een verzekerd rendement en zorgeloze instap. Vandaag is investeren in vastgoed de meest betrouwbare manier om je kapitaal veilig te stellen én te vergroten."

 

Het rendement van jouw vastgoed
investering bestaat uit vier onderdelen:

1. Huuropbrengst

Je hebt een maandelijkse, geïndexeerde, huuropbrengst (eventueel gegarandeerd) die je kan gebruiken voor het aflossen van jouw lening waarmee je een hefboomeffect op kapitaal creëert.​​​​​ Dankzij onze duurzame bouwnormen kan je tevens je huurders lagere vaste kosten aanrekenen door de lagere energiefactuur.

2. Meerwaarde

Vastgoed is bij uitstek een langetermijninvestering. Gezien de steeds toenemende vraag naar vastgoed is een jaarlijkse meerwaarde van gemiddeld 2% à 3% over de komende 15 à 20 jaar realistisch. De laatste 37 jaar steeg de prijs gemiddeld meer dan 5% per jaar.

3. Fiscaal rendement

Via een hypothecair krediet kom je als particuliere belegger in aanmerking voor een vermindering in de personenbelasting. Bij al onze projecten geniet je bovendien van een extra korting van 50% à 100% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar, omdat wij steeds BEN 20 of lager bouwen. En door bij COGIVA uw nieuwbouwvastgoed op plan aan te kopen, realiseer je meteen een belastingvoordeel, want op de bouwgrond betaal je maar 12% registratierechten in plaats van 21% btw. Een stevige besparing van maar liefst 9% op de aankoop van je grondaandeel.

4. Hefboom van een krediet

Met de huidige rentetarieven is het nog steeds interessant om een deel van de aankoopprijs te financieren met een krediet. De huuropbrengst ligt namelijk een stuk hoger dan de rente op een krediet waardoor het rendement op je eigen inleg zal stijgen. Een eigen inbreng van ongeveer 30% is voor de meeste banken voldoende om je het resterende bedrag te lenen.

 

Kies je mee voor investeren in vastgoed?

Wij helpen iedereen graag op weg, contacteer ons: +32 15 800 679welkom@cogiva.becontactformulier