Investeren in vastgoed, het blijft een slimme keuze!

Investeren in vastgoed, het blijft een slimme keuze

Wil jij je spaargeld op een veilige manier beleggen? Dan is investeren in vastgoed een aanrader. Vastgoed is een belangrijke pijler in vermogensspreiding. Vastgoedprijzen zijn stabiel en gaan zelfs nog in stijgende lijn.

Vandaag zijn mooie bruto rendementen van + 3% bij een marktconforme huurprijs realistisch.

COGIVA realiseert duurzame projecten die beantwoorden aan de BEN-normen (bijna-energieneutraal). Onze toekomstgerichte woonprojecten aan marktconforme aankoopprijzen, en volgens de hedendaagse woonkwaliteitsnormen, zorgen voor een waardevaste investering en kwalitatieve huurders

"Beleggen in vastgoed is kiezen voor zekerheid in onzekere tijden. Terwijl de beurzen risicovol blijven, blijft rechtstreeks investeren in vastgoed een verstandige manier om je te wapenen tegen inflatie. Bovendien geniet je van een mooi, verzekerd rendement met een zorgeloze instap."

 

Het rendement van jouw vastgoed
investering bestaat uit vier onderdelen:

1. Huuropbrengst

Maandelijks ontvang je je huurgelden. Deze worden jaarlijks geïndexeerd, waardoor je inkomsten beschermd zijn tegen inflatie. Bovendien bestaan er projecten waar je huuropbrengst gegarandeerd wordt. Dankzij onze duurzame bouwvisie, worden energie-efficiënte technieken geïntegreerd. Hierdoor genieten je huurders onmiddellijk van een lagere energiefactuur, wat resulteert in een voordelige total cost of living.  

2. Meerwaarde

Vastgoed is bij uitstek een langetermijninvestering. Gezien de steeds toenemende vraag naar vastgoed is een jaarlijkse meerwaarde van gemiddeld 4% à 5% over de komende 15 à 20 jaar realistisch. De afgelopen 5 jaar bedraagt de gemiddelde meerwaarde van een appartement in Vlaanderen 56.738 euro. De laatste 37 jaar steeg de waarde van vastgoed dan 5% per jaar.

3. Vrijstelling onroerende voorheffing

COGIVA trekt met haar projecten resoluut de toekomstgerichte kaart en gaat als BEN-specialist steeds een stapje verder (of lager) op vlak van het E-peil. Hierdoor geniet je van 50% tot 100% vrijstelling op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar.

4. Hypothecair krediet

De afgelopen jaren zijn de rentevoeten dan wel gestegen, toch blijft de rente nog historisch laag staan. Door vandaag te investeren, ben je beschermd tegen de verdere stijging van de rentevoeten. Een eigen inbreng van ongeveer 30% is voor de meeste banken voldoende om je het resterende bedrag te lenen. Hierdoor kan je met beperkte middelen een mooie meerwaarde creëren. Mochten de rentetarieven in de toekomst toch dalen, dan kan je eenvoudig je krediet herfinancieren en meegenieten van lagere rentevoeten.

 

Kies je mee voor investeren in vastgoed?

Wij helpen iedereen graag op weg, contacteer ons: +32 15 800 679welkom@cogiva.becontactformulier

 

 

 

Wil je meer weten?

Download hier onze investeringsgids en ontdek alles over hoe je bij Cogiva kan investeren in een duurzame toekomst. Veel leesplezier!

Download de investeringsgids!