Investeren in vastgoed, het blijft een slimme keuze!

Investeren in vastgoed, het blijft een slimme keuze

Wil jij je spaargeld op een veilige manier beleggen? Dan is investeren in vastgoed een aanrader. Vastgoed is een belangrijke pijler in vermogensspreiding. Vastgoedprijzen zijn stabiel en gaan zelfs nog in stijgende lijn.

Vandaag zijn mooie bruto rendementen van + 3% bij een marktconforme huurprijs realistisch.

COGIVA realiseert duurzame projecten die beantwoorden aan de BEN-normen (bijna-energieneutraal). Onze toekomstgerichte woonprojecten aan marktconforme aankoopprijzen, en volgens de hedendaagse woonkwaliteitsnormen, zorgen voor een waardevaste investering en kwalitatieve huurders

"Beleggen in vastgoed is kiezen voor zekerheid in onzekere tijden. Terwijl de beurzen risicovol blijven, blijft rechtstreeks investeren in vastgoed een verstandige manier om je te wapenen tegen inflatie. Bovendien geniet je van een mooi, verzekerd rendement met een zorgeloze instap."

 

Het rendement van jouw vastgoed
investering bestaat uit vier onderdelen:

1. Huuropbrengst

Maandelijks ontvang je je huurgelden. Deze worden jaarlijks geïndexeerd, waardoor je inkomsten beschermd zijn tegen inflatie. Bovendien bestaan er projecten waar je huuropbrengst gegarandeerd wordt. Dankzij onze duurzame bouwvisie, worden energie-efficiënte technieken geïntegreerd. Hierdoor genieten je huurders onmiddellijk van een lagere energiefactuur, wat resulteert in een voordelige total cost of living.  

2. Meerwaarde

Vastgoed is bij uitstek een langetermijninvestering. Gezien de steeds toenemende vraag naar vastgoed is een jaarlijkse meerwaarde van gemiddeld 4% à 5% over de komende 15 à 20 jaar realistisch. De afgelopen 5 jaar bedraagt de gemiddelde meerwaarde van een appartement in Vlaanderen 56.738 euro. De laatste 37 jaar steeg de waarde van vastgoed dan 5% per jaar.

3. Vrijstelling onroerende voorheffing

COGIVA trekt met haar projecten resoluut de toekomstgerichte kaart en gaat als BEN-specialist steeds een stapje verder (of lager) op vlak van het E-peil. Hierdoor geniet je van 50% tot 100% vrijstelling op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar.

4. Hypothecair krediet

Ondanks de hogere rentes blijft een krediet nuttig om met beperkte eigen middelen toch een mooie meerwaarde te realiseren. Bovendien bieden verschillende banken korting dankzij het BEN-krediet. De vraag naar kwalitatief afgewerkte, energiezuinige appartementen neemt toe, waardoor je pand bij een herverkoop meer waard is. Daardoor geniet jij van een dubbel effect: door het aflossen van de lening groeit jouw eigen vermogen, terwijl de meerwaarde van je investering stijgt.

 

Interessante investeringen 

plattegrond

Comm. ruimte 37.001

Oppervlakte 272.3m2

Slaapkamers -

Badkamers -

plattegrond

Casco handelspand 0.5

Oppervlakte 217m2

Slaapkamers -

Badkamers -

plattegrond

Appartement 1.04

Oppervlakte 80m2

Slaapkamers 2

Badkamers 1

plattegrond

Appartement 7

Oppervlakte 82.41m2

Slaapkamers 2

Badkamers 1

 

Kies je mee voor investeren in vastgoed?

Wij helpen iedereen graag op weg, contacteer ons: +32 15 800 679welkom@cogiva.becontactformulier