Twee gebouwen met 18 appartementen en 1 handelspand, gescheiden door private tuinen en een gezamenlijke zuidelijk georiënteerde tuin.


 DCA
 Architectenbureau Bart Coenen
 Hoogstraat 57-61, Wolvertem
 18 Appartementen
 1 Handelszaak

Uitstekend wooncomfort

Het project bestaat uit twee bouwvolumes gescheiden door privatieve tuinen en een gemeenschappelijke zuidelijk georiënteerde tuin. De volumes staan ondergronds met elkaar in verbinding door een ondergrondse parking met toegang in beide gebouwen. Door een geschrankte inplanting van de gebouwen genieten alle wooneenheden van het groen en de openheid van de buitenruimtes. Elk appartement heeft een eigen karakter met veel lichtinval en een privatieve buitenruimte. De gevels hebben een tijdloze, sobere en minimalistische uitstraling met wel overwogen raamopeningen voor een optimale licht- en ruimtebeleving. De witte buitenbepleistering wordt gecombineerd met grote raamopeningen in donker aluminium met hoge energie-efficiëntie en accenten van afrormosia hout. De plint aan het openbaar domein krijgt een duurzame afwerking in geprofileerd aluminium.

De residentie 'Guillaume Henriëtte' bestaat uit twee gebouwen. De naamsvorming is een verwijzing naar de vroegere grondeigenaars en een herinnering aan de historiek van de site. Guillaume, beter gekend als 'Lomme de plekker', en zijn echtgenote Henriëtte waren de bewoners van de oorspronkelijke hoeve in het voorheen erg landelijke Wolvertem. Door de jaren ondergingen dit gebouw en de directe omgeving heel wat transformaties. Er is een mooie historiek verbonden aan deze site. Op deze locatie bouwen we een hoogwaardig nieuwbouw project met de naam 'Guillaume Henriëtte'.

Wolvertem maakt deel uit van Meise. Het is een rustige, maar levendige gemeente. Bent u sportief of houdt u van cultuur? Dan vindt u ongetwijfeld een waaier aan mogelijkheden.

Het gemeenschapscentrum De Muze is een begrip, in de foyer kan u gezellig napraten. Ook voor jongeren zijn er verschillende initiatieven. De Plantentuin is met ruim 18.000 planten één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Inwoners van Meise hebben gratis toegang. Wolvertem heeft mooie wandelroutes die je naar natuurgebieden leiden. En voor culinaire fijnproevers zijn er de heerlijke streekproducten!

www.meise.be

De bekendste inwoner van Meise - Wolvertem is ongetwijfeld Eddy Merckx. Kunstenaar Paul Gregoir (74), ook uit Meise, maakte een kunstwerk voor zijn idool. Het verbeeldt negen renners, Eddy Merckx steekt als winnaar triomfantelijk zijn armen in de lucht. 

"Toen Eddy Merckx in 1969 op een spectaculaire manier zijn eerste Ronde van Frankrijk won, keek ik net als veel Belgen ademloos toe. In een roes van geestdrift en emoties ontwierp ik dit monument ter ere van Eddy. Maar ik had niet de financiële mogelijkheid het te realiseren en het ontwerp geraakte in de vergetelheid. Drie jaar geleden vond ik het tot mijn grote verrassing terug. Nu kon ik wel 'Eddy baron Merckx' realiseren. De renner onthulde het zelf en dat was een mooi moment", aldus Paul Gregoir. 

Tip: De Eddy Merkcx-fietsroute passeert langs het kunstwerk en is een mooie uitdaging voor de sportievelingen. 

De ligging in de rand van Brussel is een grote troef. De nabijheid van de luchthaven maar vooral de vlotte verbinding op 2 minuten van de A12, de as Antwerpen, Mechelen en Brussel maken van Wolvertem een ideale uitvalbasis.

Ontsluitingsmogelijkheden zijn er ook via de N211 en de E40 richting Gent.

Contacteer ons
Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van COGIVA