Residentie bestaande uit 13 appartementen met terras en 1 handelspand.
De residentie beantwoordt helemaal aan de BEN-20 norm.


 DCA
 Architectenbureau Bart Coenen
 Rijmenamseweg 2-4, Bonheiden
 13 Appartementen
 1 Handelszaak

Wonen in stijl

Residentie De Wijngaert is het tweede project van COGIVA in Bonheiden. De naam verwijst naar de befaamde bakkerij van de familie Van De Wijngaert die er vroeger gevestigd was, met daarnaast een leuk dorpscafé destijds ook uitgebaat door de familie. Kenmerkend voor het nieuwbouwproject is de stijlvolle, tijdloze architectuur die mooi aansluit op de omgeving. Het project ligt in het centrum van de residentiële gemeente en bestaat uit dertien appartementen en één handelsruimte. De appartementen beschikken over 1 en 2 slaapkamers. De afwerking met mooie, duurzame materialen creëert een aangename, luxueuze sfeer. Wie een appartement koopt, beschikt over ruime budgetten om het interieur en keuken naar eigen smaak in te richten. Residentie De Wijngaert beantwoordt aan alle hedendaagse woonnormen. Hier woont u comfortabel en in stijl! Naast comfort behalen we in dit project de strengste normering naar energie zuinigheid, de BEN-20 norm.

Robert Van Den Wyngaert: "De site is verweven met onze familiegeschiedenis. Mijn overgrootvader begon er een bakkerij en een café. Vier generaties lang bleef de bakkerij in de familie. Mijn jongste broer was de laatste bakker. We waren met vijf kinderen, allemaal hielpen we mee in onze vrije tijd. Zelf stond ik in het onderwijs, maar voor en na het werk, en tijdens het weekend was ik in de bakkerij te vinden. Ik vond de combinatie van de school en de bakkerij heel fijn. Mijn echtgenote bediende de klanten. Het was dus echt wel een familiebedrijf. In de loop der jaren waren er veel evoluties. Het café verdween, daar was later een bank gevestigd. De zaak bloeide: we hadden een tiental medewerkers in dienst. Er waren destijds verschillende broodrondes, maar na verloop van tijd merkten we dat de klanten graag naar de winkel kwamen. Onze patisserie en roomijs werden tot ver in de omtrek heel erg op prijs gesteld."

Residentie De Wijngaert beschikt over 21 ondergrondse parkeerplaatsen. Een autolift brengt u naar niveau -1 of -2. De liftinstallatie is gebruiksvriendelijk en ergonomisch. Via de bovengrondse inrit brengt de autolift u op een veilige en comfortabele wijze naar uw parkeerplaats en ook weer naar buiten.  Eénmaal op uw parkeerplaats brengt de personenlift u rechtstreeks naar uw appartement. Bijkomend voordeel is het gebruik van de autolift om uw fietsen en eventuele andere vervoermiddelen in de parkeerplaatsen te stallen.

Bonheiden biedt tal van mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en een heeft een goede sportinfrastructuur zowel voor binnen als buitensporten. Bonheiden heeft de langste fietsstraat van Europa! Het gemeentebestuur legt nog meer fietsstraten aan zodat u gezwind naar verschillende plaatsen in de omgeving brengt. U hoeft dus niet de auto in om te genieten van natuur in de buurt. Het fraaie kasteel van Zellaer is een nieuwe troef binnen de gemeente en  ligt in een prachtig domein. In 2018 wordt het parkgebied voor het publiek toegankelijk. 

Residentie De Wijngaert ligt op 150 meter van de kerk, dus in het centrum van Bonheiden. Dagelijkse boodschappen kan u gemakkelijk te voet doen. Vlakbij is er een bushalte. Bonheiden ligt op amper 5 kilometer van Mechelen. Ook Antwerpen en Brussel zijn vlot te bereiken via ontsluitingswegen en het openbaar vervoer: ideaal voor pendelaars of voor een dagje uit naar de stad. 

Welkom in de groene, dynamische gemeente.

Bonheiden is een residentiële gemeente met zowat 15.000 inwoners. Door de groene omgeving is het heel aantrekkelijk om hier te wonen. Tegelijkertijd is er de uitstekende bereikbaarheid. Op een boogscheut ligt Mechelen, ook Brussel en Antwerpen zijn vlot te bereiken.

Alle basisvoorzieningen zijn er: scholen, winkels sportinfrastructuur, een bloeiend cultureel centrum. Het Imeldaziekenhuis is de grootste werkgever in Bonheiden. Het heeft een regionale functie. Zo zijn er jaarlijks 2.300 geboortes, ook van ouders uit de ruimere omgeving.

We streven ernaar dat onze inwoners hier graag wonen. We hebben voldoende kinderopvang, er is een bruisend verenigingsleven, wekelijks is er een markt… Er zijn bijvoorbeeld extra voordelen voor Bonheidenaars die van het provinciaal zwembad gebruik maken. Met digitalisering willen we een optimale dienstverlening bieden. Bijvoorbeeld aangiftes van overlijdens kunnen nu elektronisch gebeuren.

We hechten veel belang aan duurzaamheid en ondertekenden de burgemeestersconvenant. Dat houdt in dat we er alles aan doen om de EU-normen inzake milieu en energie te halen. We namen verschillende initiatieven en wonnen hiermee al verschillende awards. Zo hebben we een actief fietsbeleid dat kinderen met succes motiveert om veilig naar school te fietsen. Het woonproject van COGIVA - Residentie De Wijngaert - sluit perfect aan op onze visie. Bij dit project staat duurzaamheid voorop. Het gaat om kwalitatieve nieuwbouw en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Burgemeester Guido Vaganée

Contacteer ons
Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van COGIVA