Slimme appartementen in nieuwbouwprojecten

In onze voortdurende inspanning om hoogwaardig vastgoed te leveren binnen onze ESG strategie, zetten we bij COGIVA continue stappen naar een duurzamere toekomst van wonen. Zo ook als het gaat over slim wonen, waardoor wonen niet alleen comfortabeler, maar ook slimmer en energiezuiniger wordt.

Wat is dat, een slim appartement?

Een slim appartement, dat ook wel bekend staat als huisautomatisering, stelt bewoners in staat om verschillende aspecten van hun huis te controleren en te automatiseren via slimme technologie. Dit omvat verlichting, verwarming, beveiliging, en nog veel meer.

De Voordelen van Slim Vastgoed:

Comfort:

Bij onze appartementen krijg je als koper mogelijkheden om je appartement slimmer te maken. Daarmee pas je moeiteloos de verlichting, temperatuur en andere functies van je appartement aan naar jouw persoonlijke voorkeuren. Dat kan via je smartphone, en bij uitbreiding vaak ook via een touch panel in jouw appartement. Stel vooraf programma's in voor verschillende scenario's, zoals een ontspannende avondverlichting of een energiebesparende modus voor wanneer je niet thuis bent.

Efficiëntie:

Een slimme benadering van energieverbruik staat centraal bij onze appartementen. Door middel van geavanceerde automatiseringstechnologieën kun je niet alleen je comfort maximaliseren, maar ook je energierekening vaak minimaliseren. De systemen die onze leveranciers installeren, analyseren de omgeving continu en passen de verlichting en verwarming aan op basis van aanwezigheid en behoeften. Verlichting en verwarming worden alleen ingeschakeld wanneer dat nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

Veiligheid:

Je veilig voelen in je eigen huis is essentieel. In een slim appartement kan je de beveiliging van je woning naar een hoger niveau tillen. Bewegingsdetectie, camerabewaking en slimme vergrendelingssystemen zorgen voor een veilige omgeving, zowel overdag als ’s nachts

Flexibiliteit:

Met deze uitbreiding op maat die wij bij elk appartement aanbieden aan onze kopers, is er zelfs de optie om bijvoorbeeld alle schakelaars flexibel te gaan instellen. Een schakelaar kan bijvoorbeeld vandaag ingesteld zijn om alle lichten te dimmen, en morgen aangepast worden naar een schakelaars die maar 1 of 2 lampen aanstuurt.               

Deze combinatie van eigenschappen, zorgt ervoor dat we een geavanceerde en toekomstbestendige oplossing kunnen aanbieden voor slimme appartementen, waardoor wonen niet alleen aangenamer wordt, maar ook duurzamer en veiliger.

Onze toewijding aan innovatie:

Bij COGIVA streven we er voortdurend naar om voorop te lopen in de nieuwste ontwikkelingen in de vastgoedsector. Door dergelijke systemen te integreren in onze nieuwbouwprojecten, bieden we niet alleen luxe en comfort, maar ook een vooruitziende blik op de toekomst van wonen.

Leveranciers van deze systemen, zijn onder andere:

Voor meer informatie over onze slimme appartementen, kan je ons altijd contacteren. Ons team helpt je graag verder!

 

Interesse in onze projecten?

Wij helpen iedereen graag op weg, contacteer ons: +32 15 800 679welkom@cogiva.becontactformulier

Bericht gepubliceerd op
 22 mei 2024


 Terug naar het overzicht