Mooie hedendaagse residentie bestaande uit 17 appartementen met tuin of terras, De residentie beantwoordt aan de BEN-30 norm.


 Hooyberghs
 Architectenbureau Bart Coenen
 St. Katharinastraat 165/167, Ruisbroek
 17 Appartementen

Wonen in stijl

COGIVA realiseert in de Sint-Katharinastraat te Ruisbroek een schitterende nieuwbouw met 17 appartementen en 26 parkeerplaatsen die beantwoorden aan alle hedendaags wooncomfort. Het gaat bovendien om energievriendelijke woningen die aan de BEN-eisen voldoen. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. BEN staat voor bijna-energieneutraal en zal vanaf 2021 de standaard norm zijn in Vlaanderen. COGIVA bouwt vandaag al volgens deze norm in dit project. Dit betekent voor u een lagere energiefactuur naast een aantal  andere financiele voordelen waaronder een belangrijke korting op de onroerende voorheffing en voordelen bij het aangaan van een financiering. Tegelijkertijd dragen we bij aan een ecologisch verantwoorde omgeving, waarbij stijlvol wonen hand in hand gaan met groen, rust, recreatie en een vlotte mobiliteit. Residentie Ooievaarsnest heeft het allemaal.

Dat wordt in 2017 met heel wat activiteiten gevierd. Het verleden leeft! Ook COGIVA houdt rekening met de historiek van de site waar vroeger kasteel 'Ooievaarsnest' was. Dat werd op het einde van de 15de eeuw gebouwd. 

De naam verwijst volgens kenners niet naar ooievaars, wel naar de grond. ‘Ooie’ was de term om waterrijk land aan te duiden, ‘vaar’ stond voor onvruchtbaar land. Een orkaan en een overstroming vernielden echter het kasteel. Er kwam een nieuw gebouw, maar dat raakte in verval en werd na de Tweede Wereldoorlog afgebroken. 

De Sint-Katharinakapel bleef wel bewaard. Het was in de loop der jaren een toevluchts-oord voor gelovigen die kwamen bidden voor een goede oogst en een gezonde veestapel. Nog steeds is het een belangrijk ijkpunt voor de bewoners.

Het 3-meter hoge beeld 'De Ijzergieter' in Ruisbroek verwijst naar de bloeiende metaalnijverheid van weleer. Het werd gemaakt door kunstenaar Pieter Vanneste. 

De metaalindustrie zorgde voor werk-gelegenheid en droeg bij aan de ontwikkeling van onder meer de scheepswerven langs de Rupel en Schelde, steenbakkerijen uit de regio Boom en heel wat bedrijven die metaalstukken nodig hadden. 

Dirk Binon (59) is een getogen Ruisbroekenaar. Hij doet al sinds 1975 opzoekwerk naar de geschiedenis van de gemeente. "Er waren in de loop der jaren verschillende overstromingen. De bewoners leefden in kleine huisjes en waren heel kwetsbaar. Dat raakt me. 

Ook de familiegeschiedenissen van dit kleine dorp boeien me. Het is heel fijn dat ik in Frankrijk een historische kaart op het spoor kwam waar men verwijst naar het kasteel Ooievaarsnest. 

Die werd nog nooit gepubliceerd en is waardevol. Een dag per week breng ik door in het rijksarchief te Beveren. Daar ontmoet ik andere amateur-historici en studenten. We wisselen graag tips uit, het gaat er heel gemoedelijk aan toe."

Met dank aan expert Dirk Binon.

De groene ligging van Residentie Ooievaarsnest is een absolute meerwaarde. 

Tegelijkertijd is er de ideale ontsluiting naar Brussel, Antwerpen en Mechelen. De luchthaven Brussels Airport is vlot te bereiken. Ook via het openbaar vervoer kan u gemakkelijk naar verschillende locaties. 

Puurs kende de afgelopen jaren een flinke groei en dat zorgt voor een levendige dynamiek. Onze gemeente trekt onder meer heel wat jonge gezinnen aan. Ook zien we dat oudere bewoners hun te groot geworden woning ruilen voor een appartement.

Voor de aantrekkingskracht van Puurs zijn er enkele goede redenen. We hechten veel belang aan een gezond evenwicht. Zo is er een prima dienstverlening met een ruime keuze aan scholen. Ook in Ruisbroek is er een lagere school. Daarnaast zijn er muziek- en tekenscholen, een goede sportinfrastructuur, kinderopvang… Dit aanbod is er ook in de deelgemeenten zodat u ook in de kernen comfortabel kan wonen. In de groene gebieden is het heerlijk om te fietsen en te wandelen, schitterend om weer op adem te komen.

Puurs heeft ook enkele economische sterkhouders die samen voor zowat tienduizend arbeidsplaatsen zorgen, denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven zoals Pfizer, Novartis, Brouwerij Duvel Moortgat of Devos & Lemmens. Wie dicht bij huis een job zoekt, is meer dan welkom. Nog een troef is de centrale ligging in de Vlaamse ruit. Brussel, Zaventem en Antwerpen zijn vlot te bereiken, ideaal dus voor een leuk stadsbezoek of voor een vlot woon-werk verkeer. Ook met het openbaar vervoer geraakt u gemakkelijk op uw bestemming.
 
Het is heel fijn dat COGIVA in Ruisbroek een nieuwbouwproject realiseert en daarbij de eigenheid van de site respecteert. De naam Ooievaarsnest verwijst naar het vroegere kasteel Ooievaarsnest. In het aanpalende domein Hof ter Zielbeek is het heerlijk genieten van de natuur. En we realiseren momenteel een snelle verbinding naar de A12 zodat de ontsluiting vanuit Ruisbroek perfect is. We heten alvast iedereen welkom!

Burgemeester Koen Van den Heuvel

Contacteer ons
Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van COGIVA