+32 15 800 679        

CoGiVa is BEN voorloper!

BEN staat voor bijna-energieneutraal. De belangrijkste pijlers zijn duurzaamheid en kwalitatief wonen.  Er gelden normen voor energieverbruik, ventilatie en thermische isolatie, hernieuwbare energie…

Vanaf 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes de nieuwe standaard in Vlaanderen en Europa. Dan heeft men het over de BEN-30 normen. Bij de invoering van de EPB-regelgeving in 2006 was het maximale toegelaten E-peil E100, vandaag is dat E60, waarbij een minimumaandeel aan hernieuwbare energie voorzien moet worden.  Bijna-energieneutrale (BEN) woningen gaan nog een stap verder met een E-peil dat niet hoger is dan E30. Bij CoGiVa zijn we ervan overtuigd dat energiezuinig bouwen de toekomst is en bouwen we nu reeds volgens de toekomstige BEN normen. Daarom zijn we ook erkend als BEN-voorloper.

Wij engageren ons, samen met een hele groep andere bouwprofessionals, om nu reeds te bouwen voor de toekomst. Een BEN-project bouwen is immers iets helemaal anders dan de traditionele bouwwijze uit de 20ste eeuw. Zo’n project kunnen we dan ook alleen tot een goed einde brengen, als de BEN-visie het vertrekpunt vormt van het ontwerp. Wij werken met architecten, aannemers en vaklui die reeds mee zijn met de nieuwe norm. Met BEN zijn we nu al klaar voor de toekomst.

Voor de toekomstige eigenaars en bewoners zijn er financiële voordelen zoals een lagere energiefactuur, vijf jaar lang  100% vrijstelling van de onroerende voorheffing bij de BEN-20 norm (50% bij de BEN-30 norm) alsook een hogere toekomstige verhuur en verkoop waarde.

Contacteer ons!
Ik ga akkoord met de privacyverklaring van CoGiVa